Estland - 30 år senere

17. - 22. oktober 2021

                                  

​Udskriv printervenlig PDF-version

Udsat til 3.-8. april 2022

 

Allerede inden Sovjetunionens opløsning d. 26. december 1991 opnåede de baltiske lande deres uafhængighed, bl.a. takket være pres fra daværende udenrigsminister Uffe Ellemann Jensen. Han sørgede for, at Danmark var det første land, der anerkendte Estlands selvstændighed. Andre fulgte hurtigt efter.

Siden da, er udviklingen gået hurtigt i de baltiske stater, der nu er medlemmer både af EU og af NATO. Estland er mindst (ca. 1,4 mio indb.)  og har altid været det mest velstående af de baltiske lande – også før uafhængigheden, hvor Estland på en måde var Sovjets vindue mod vest.

Landets beliggenhed og sprogfællesskabet muliggjorde kontakt til Finland men i dag er det den store nabo mod øst, som giver store udfordringer. Det bliver ikke nemmere af, at hver 4. indbygger i Estland tilhører det russiske mindretal.

Danmark og Estland har gennem de sidste 30 år vedvarende haft nære forbindelser – både på officielt og på folkeligt plan. Selv om Sverige ”ligger imellem” har mange specielt unge estere haft mulighed for at besøge og uddanne sig i Danmark.

Venstre havde allerede i oktober 1991 den første besøgsgruppe i Estland, så det er på tide, at vi besøger landet igen. I mellemtiden har venstremanden Ole Rasmussen etableret sig i Estland - med familie og firma. 

Ole Rasmussen tager imod os, har arrangeret programmet, og følger os hele vejen rundt på hele rejsen. Ole Rasmussen har boet der i over 20 år, og ser frem til at fortælle om "mit Estland" - historisk, politisk og kulturelt. 

Tag med Estland, hvor øst møder vest - og omvendt.

 

Foreløbigt rejseprogram

Søndag d. 17. oktober

Kl. 14.20            Afrejse fra Billund med Air Baltic via Riga – ankomst Tallinn 19.50

Kl. 16.55            Afrejse fra København med Air Baltic direkte til Tallinn med ankomst 19.20

Efter ankomst køres direkte fra Tallinn til Tartu, Estlands næststørste by og landets kulturelle og intellektuelle centrum – ca. 2 timers buskørsel. Ankomst sidst på aftenen.

Mandag d. 18. - torsdag 21. oktober

      

Mandag begynder vi så på ugens faglige program, der forventes at inkludere følgende:

 • Byrundtur i Tartu - 1
 • Besøg på Det Baltiske Forsvarsakademi (Baltic Defence College), hvor vi får en orientering om akademiets opgaver og den aktuelle sikkerhedspolitiske situation.
 • Besøg på Estlands Nationalmuseum – et helt nyt og spændende museum anlagt i forbindelse med en tidligere sovjetisk flybase.
 • Besøg på Tartu Universitet – møde med dansk studerende og deres underviser
 • Besøg hos en dansk landmand - 2
 • Besøg i russisk-ortodoks kloster med rundvisning - 3
 • Besøg på Estlands Minemuseum inkl. ”minearbejderfrokost” - 5
 • Rundtur i Narva, grænsebyen mod øst inkl. den store Hermann-borg - 7
 • Lahemaa Nationalpark med berømte herregårde og frokost på en kro - 9

Efter ankomst til Tallinn torsdag arrangeres om aftenen evt. fælles middag på restaurant i byens gamle centrum (ej inkl.)

Fredag d 22. oktober

   

Om formiddagen besøg i den estiske rigsdag, hvor vi først får en rundvisning. Herefter møde med en ledende politiker fra det liberale Reformparti, Venstres søsterparti. Besøget afsluttes med frokost i Rigsdagens restaurant. Herefter transfer til Tallinn lufthavn

Kl. 15.35            Afrejse fra Tallinn med Air Baltic til København

Kl. 16.15            Hjemkomst København

Bemærk: Ingen returflyvning med Air Baltic til Billund. Alternativt kan arrangeres overnatning i Tallinn med hjemrejse til Billund lørdag eller ud- & hjemrejse med SAS via København (+ ca. 1.000 kr. pr. pers.).

Ret til ændringer forbeholdes

Priser pr. person:

 • Grundpris i dobbeltværelse:              7.695,- kr.
 • Medlemspris, medlem af Venstre:    6.995,- kr.
 • Tillæg for enkeltværelse:                  1.050,- kr.
 • Tillæg for kuffert t/r:                           400,- kr.

Grundprisen inkluderer:

 • Flytransport Billund/København-Tallinn-København inkl. håndbagage
 • Bustransport i 6 dage
 • 5 overnatninger inkl. morgenmadsbuffet
 • 1 middag & 3 frokoster
 • Faglige besøg og arrangementer
 • Alle entreer
 • Lokal, dansk rejseleder
 • Alle afgifter inkl. dansk moms

Grundprisen inkluderer ikke: Drikkevarer, yderligere måltider, evt. ekstra overnatning i Tallinn.

Praktiske oplysninger

Tilmelding/betaling: Til Fogt Studie- & Grupperejser – nemmest på www.fogtrejser.dk/tilmeldingsblanket Find den ønskede rejse og udfyld blanketten. Som medlem af Venstre får du rabat på rejsen - husk at skrive dit medlemsnummer nederst på blanketten under ”Bemærkninger”.

Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os telefonisk på tlf. 6914 1300 eller på mail til rejsmed@fogtrejser.dk.

Efter modtagelse af din tilmelding fremsender vi faktura på depositum, 2.000 kr. samt evt. sygdomsafbestillingsforsikring. Restbeløbet faktureres til betaling 61 dage før afrejsen.

Bemærk: Deltagelse forudsætter at deltageren er vaccineret mod COVID-19 og at alle lokale regler vedr. COVID-19 følges undervejs.

Rejseforsikring: Det gule sundhedskort dækker kun i Danmark. Rejseforsikring, der dækker sygdom og hjemtransport skal derfor tegnes inden afrejsen. Kontakt dit forsikringsselskab eller spørg Fogt Rejser. Det blå EU-sygesikringskort skal medbringes.

Flyrejsen: Ud- og hjemrejse er baseret på de flyafgange, der var tilgængelige ultimo marts 2021. Der tages derfor forbehold for flyændringer.

Hotelkvalitet: Undervejs bor vi på gode, centralt beliggende 3-stjernede hoteller. Alle værelser med bad/douche, hårtørrer, sikkerhedsboks, radio/tv og wi-fi.

Indkvartering: Ønsker man som enerejsende at dele værelse med en anden, er dette muligt såfremt en anden enerejsende af samme køn har samme ønske. Ellers opkræves tillæg for enkeltværelse – også såfremt den ene af personerne melder fra pga. sygdom eller lign.

Rejsen gennemføres i.h.t. vore almindelige betingelser der vedlægges faktura.     

HUSK PAS