Stockholm og Helsingfors

       

Med Henrik Bach Mortensen til

 

Stockholm og Helsingfors

4.-7. oktober 2023

                                

Udskriv printervenlig PDF-version

Ruslands invasion af Ukraine ændrede med et slag den sikkerhedspolitiske situation. Efter mange års neutralitetspolitik er Finland nu medlem af NATO og Sverige på vej – noget som de fleste ville have forsvoret for blot få år siden.
Der er altså tale om en helt ny situation – også for os i Danmark, hvor nu alle lande omkring Østersøen står sammen mod en utilregnelig nabo mod øst.

Derfor tilbyder vi denne korte rejse til Stockholm og Helsingfors, hvor vi får mulighed for at komme lidt ind på livet af bevæggrundene til denne hurtige kursændring. Hvilke konsekvenser får det for os i Norden, at vi alle nu er med i NATO og hvad kan Sverige og Finland bidrage med?

Undervejs møder vi både politikere og embedsmænd. Det må forventes at møderne foregår på svensk og/eller engelsk, så det er en fordel at have sprogøret med på rejsen.

En rigtig spændende og højaktuel rejse. Begrænset deltagerantal. Bus fra Nordjylland via Fyn over Sjælland med mulighed for påstigning undervejs.

Program

Onsdag d. 4. oktober
Kl. 05.30 - Afrejse fra Hobrovej 172, Støvring – Mulighed for parkering. Mulighed for påstigning undervejs mod Sjælland.
Kl. 10.30 - Afrejse Høje Taastrup st.  – herfra via Helsingør (mulighed for påstigning) -Helsingborg mod Stockholm med pauser undervejs.
Ca. 20.00 - Ankomst til Hägersten, syd for Stockholm – indkvartering på Goodmorning Hotel+ Hägersten, middag på hotellet

Torsdag d. 5. oktober
Morgenmad
Ca. 09.30 - Ankomst til Riksdagshuset i Stockholm, hvor vi møder repræsentanter fra Centerpartiets medlemmer af Rigsdagens udenrigs- og/el. forsvarsudvalg.
Endvidere rundvisning i Rigsdagen.
Frokostpause (for egen regning)
Kl. 13.00 - Møde med repræsentanter for det svenske forsvar og/eller forsvarspolitiske eksperter om deres vurdering af den aktuelle sikkerhedspolitiske situation.
Kl. 16.30 - Afrejse fra Stockholm med Viking Line til Helsingfors.
Kl. 19.00 - Middag i buffetrestauranten

                               

Fredag d. 6. oktober
Morgenbuffet i Buffetrestauranten
Kl. 10.10 - Ankomst Helsingfors
Kl. 11.00 - Ankomst til den finske Rigsdag. Møde med den (tidl.?) finske forsvarsminister, Antti Kaikkonen og rigsdagsmedlemmer fra Suomen Keskusta (Centerpartiet) og evt. Svenska Folkpartiet . Herefter rundvisning i rigsdagsbygningen.
Frokostpause for egen regning.
Kl. 14.30 - Besøg hos Helsingfors Räddningsverk (civilforsvar), der tager sig af beskyttelse af civilbefolkningen i en krigssituation. Orientering om den historiske baggrund for Räddningsverket og den utrolige kapacitet, man har fået opbygget.
Kl. 17.15 - Afrejse fra Helsingfors mod Stockholm
Aftenens middag i en af skibets restauranter er for egen regning - dvs. ej inkl.

 

Lørdag d. 7. oktober
Morgenbuffet
Kl. 10.00 - Ankomst til Stockholm - herfra mod Helsingborg med frokostpause undervejs.
Ca. 19.00 - Ankomst Helsingør
Kl. 19.30 - Hjemkomst Holte st. – videre mod Jylland med pause undervejs.
Ca. 00.00 - Hjemkomst Støvring

Ret til ændringer forbeholdes

 

Priser:
Grundpris i dobbeltværelse: - 4.595,- kr.
V-medlemspris: - 3.995,- kr.
Tillæg for enkeltværelse: - 600,- kr.
Tillæg for udvendig kahyt t/r - 800,- kr.

Grundprisen inkluderer:

  • Bustransport i 4 dage
  • 1 hotelovernatning i dobbeltværelse nær Stockholm inkl. halvpension
  • 2 overnatninger i dobbeltkahyt inkl. halvpension på udrejsen og morgenbuffet på hjemrejsen
  • Fagligt program
  • Dansk rejseleder
  • Alle obligatoriske afgifter inkl. dansk moms

Grundprisen inkluderer ikke: Drikkevarer og yderligere måltider.

 

Praktiske oplysninger

Tilmelding/betaling:
Til Fogt Studie- & Grupperejser – nemmest på www.fogtrejser.dk/tilmeldingsblanket Find den ønskede rejse og udfyld blanketten. Som medlem af Venstre får du rabat på rejsen - husk at skrive dit medlemsnummer nederst på blanketten under ”Bemærkninger”.
Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os telefonisk på tlf. 6914 1300 eller på mail til rejsmed@fogtrejser.dk.
Efter modtagelse af din tilmelding fremsender vi faktura til betaling senest 61 dage før afrejsen.

Bemærk: Deltagelse forudsætter at deltageren er vaccineret mod COVID-19 og at alle lokale regler vedr. COVID-19 følges undervejs.

Rejseforsikring: Det gule sundhedskort dækker i Norden. Dog anbefales det også at medbringe det blå EU-sygesikringskort

Hotelkvalitet: 3-stjernet hotel. Alle værelser med bad/douche, radio/tv og wi-fi. Se evt. https://ligula.se/goodmorninghotels/hagersten-sodra-stockholm/

Viking Line: Indkvartering i indvendig dobbeltkahyt med douche/toilet. Færgen har flere restauranter, barrer/danserestaurant og tax-free salg.

Indkvartering: Ønsker man som enerejsende at dele værelse med en anden er dette muligt, såfremt en anden enerejsende af samme køn har samme ønske. Ellers opkræves tillæg for enkeltværelse – også såfremt den ene af personerne melder fra pga. sygdom eller lign.

Rejsen gennemføres i.h.t. vore almindelige betingelser der vedlægges faktura.     

Husk pas!