Sommer i Alsace

9. - 15. juli 2023

 

                      

 

                          

Udskriv printervenlig PDF-version

Velkommen på denne sommerrejse med Venstre til Tyskland, Luxembourg og Alsace i Frankrig. På rejsen oplever vi noget af det bedste de 3 lande har at byde på: Smuk natur, store og mindre byer fyldt med charme, skønne vine og dejlig mad. Vi oplever lidt af det hele og undgår ikke en vinsmagning undervejs!

 

På udrejsen besøger vi Frankfurt, hvor vi ser det gamle centrum, smukt genopbygget efter 2. verdenskrig.

Vi skal naturligvis også besøge Strasbourg, der som hjemby for flere europæiske institutioner kan ses som et håndgribeligt symbol på det fredelige europæiske samarbejde, som gennem et par generationer afløste krig og ødelæggelse.

Under opholdet besøger vi Europa-Parlamentet, hvor vi bl.a. møder Asger Christensen, MEP og får en orientering om arbejdet som medlem af EU's folkevalgte forsamling. Det bliver nok også til en status over den aktuelle politiske situation i Europa efter verden blev vendt op og ned med Ruslands invasion af Ukraine.

 

Det bliver en rejse fyldt med oplevelser og i rigtig godt selskab med ligesindede – selv om alle er velkomne!  

 

Læs programmet og tag en hurtig beslutning – sommeren venter i Alsace!

 

Søndag d. 9. juli
 

Kl. 07.00    Afrejse fra Olesens Busser, Hobrovej 172, Støvring – mulighed for parkering. Mulighed for påstigning undervejs mod grænsen.

Kl. 10.00      Afrejse fra Bramdrupdam Sports- & Mødecenter, P-plads ved Nørreskovgårdsvej (dvs. mulighed for parkering). Herfra videre via Hamborg og Hannover mod Kassel med passende pauser undervejs.

Ca. 19.00     Ankomst til Wyndham Garden Kassel, indkvartering efterfulgt af middag på restaurant nær hotellet.

 

Mandag d. 10. juli

kl. 09.00       Afrejse fra Wyndham Garden Kassel - ca. 11.15    Orienterende byrundtur i Frankfurt am Main efterfulgt af frokostpause og tid på egen hånd.

Ca. 15.00     Fortsætter vi mod Alsace

Ca. 18.00     Ankomst og indkvartering på Grand Hotel Filippo, Niederbronn-les-Bains.

         Efter indkvartering middag på hotellet

 

 

Tirsdag d. 11. juli

Kl. 08.30      Busafgang fra hotellet

Kl. 10.15      Besøg hos Alsace-Moselle Memorial* - et spændende og medrivende

museum, der beretter om livet i Alsace og Frankrig som helhed under 2. verdenskrig – se evt. http://www.memorial-alsace-moselle.com/en

Kl. 13.00      Ankomst til Dambach-la-Ville, der ligger smukt på vinruten ved foden af      Vogeserne. Vi begynder med frokost på en lokal restaurant efterfulgt af vinbesøg på Caves Wolfberger Dambach-la-Ville.       

Ca. 18.30     Tilbage i Nederbronn-les-Bains.

 

Onsdag d. 12. juli

Kl. 08.30      Busafgang fra hotellet til Strasbourg, hvor vi kører ind til byens gamle centrum. Her bliver der tid til oplevelser (fx en sejltur på byens kanaler og besøg i den flotte domkirke) inden vi spiser fælles frokost på restaurant.i centrum.

Kl. 13.30     Ankomst til Europa-Parlamentet

Kl. 14.00    Møde med en eller flere af Venstre parlamentarikere og overværelse af møde i Europa-Parlamentets plenarsal

Ca. 16.00   Besøg slut - retur til vort hotel i Niederbronn-les-Bains, hvor aftenen er fri til egne oplevelser.

 

Torsdag d. 13. juli

Efter nogle indholdsrige dage med fuldt program tilbringer vi denne dag i lokalområdet, der ligger tæt på grænsen til Tyskland. Om formiddagen besøg på det lokale rådhus, hvor det p.t. sidder en liberal borgmester, der kan fortælle om de specielle historiske forhold mellem Frankrig og Tyskland og deres indflydelse på livet og dagligdagen her.

Om eftermiddagen udflugt i lokalområdet til borgruinen Wangenbourg og besøg på det internationale Albert Schweitzer Ungdomscenter.

Om aftenen fælles middag i Niederbronn-les-Bains.

Fredag d. 14. juli

kl. 08.30     Efter morgenmaden forlader vi Niederbronn les Bains mod Luxembourg       

ca. 11.00      Ankomst Luxembourg, hvor vi begynder med et besøg på den amerikanske krigskirkegård uden for byen. Herefter kører vi igennem Europa kvarteret (Domstolen, Revisionsretten, Europaskolen m.m.) inden vi fortsætter til Luxembourgs gamle centrum, hvor der bliver tid til frokostpause på egen hånd.

Kl. 15.00    Påbegynder vi hjemrejsen og kører til vort overnatningshotel i Tyskland.

Ca. 18.30   Indkvartering og middag på hotel i Ruhr-området.

 

Lørdag d. 15. juli

Kl. 08.30    Afrejse fra vort hotel mod Danmark via Bremen og Hamborg med passende pauser undervejs – evt. indkøbspause ved grænsen.

Ca. 19.00     Hjemkomst Bramdrupdam – herfra videre mod Støvring.

Ca. 22.30     Hjemkomst Støvring

Ret til ændringer forbeholdes.

 

Priser pr. person:

Grundpris i dobbeltværelse:   7.595,- kr.

Medlemspris for V-medlemmer:        6.895,- kr.

Tillæg for enkeltværelse:                    1.000 ,- kr.

Storebæltsrabat:                     200,- kr.*

*) Rabat for deltagere bosat øst for Storebælt ved påstigning i Bramdrupdam

 

Grundprisen inkluderer:

  • Bustransport 7 dage inkl. 1 chauffør (evt. 2 på hjemrejsen)
  • 2 overnatninger på ud- & hjemrejsen i Tyskland inkl. halvpension
  • 4 overnatninger i Niederbronn les Bains inkl. morgenmad
  • 4 måltider (frokost eller middag)
  • Vinbesøg
  • Dansk rejseleder
  • Alle obligatoriske afgifter, inkl. dansk moms m.m.

 

Grundprisen inkluderer ikke: Yderligere måltider, drikkevarer o. lign.

Praktiske oplysninger

Tilmelding/betaling: Til Fogt Studie- & Grupperejser på tlf. 6914 1300 eller via mail til rejsmed@fogtrejser.dk eller gå ind på https://www.fogtrejser.dk/tilmeldingsblanket

Ved tilmelding bedes for samtlige deltagere oplyst: Fulde navn som i pas, pasnummer, fødselsdato, medlemsnummer i Venstre og ønske om påstigningssted.

Endvidere bedes oplyst faktureringsadresse, tlf.nr. samt e-mailadresse.

 

Til orientering: Som medlem af Venstre får du en rabat på rejsen. Derfor beder vi dig oplyse dit medlemsnummer ved tilmelding. Herefter fremsendes faktura på rejsens fulde pris til betaling ved modtagelsen.

                                                                                                                                                                                   Rejseforsikring: Det gule sundhedskort dækker ikke udenfor Norden. Rejseforsikring, der dækker sygdom og hjemtransport bør derfor tegnes inden afrejsen. Kontakt dit forsikringsselskab eller spørg Fogt Rejser. Det blå EU-sygesikringskort bør medbringes.

 

Indkvartering: Ønsker man som enerejsende at dele værelse med en anden, er dette muligt såfremt en anden enerejsende af samme køn har samme ønske. Ellers opkræves enkeltværelsestillæg — også såfremt den ene af personerne melder fra p.g.a. sygdom el. lign.

 

Buskvalitet: Vi kører i røgfri 4-stjernet langtursbus med luftaffjedring, hvilestole med klapborde og fodstøtter, toilet, køkken og køleskab, radio/Cd-spiller m. mikrofon og video

 

Grand Hotel Filippo, se https://grand-hotel-filippo.net/en/

4-stjernet hotel beliggende centralt i byen. Hotellet har 60 værelser med bad/douche, radio/tv, wi-fi, telefon, minibar, el-kedel og hårtørrer. På hotellet forefindes morgenmadsrestaurant, bar og 2 mødelokaler med plads op til 80 deltagere.

 

Niederbronn les Bains, kurby beliggende i det nordlige Alsace (Nordlige Vogesers Regionale Nationalpark), ca. 4.500 indbyggere. Byen og området er kendt for sine termalbade, sit casino og den omkringliggende natur.

 

I nærheden er beliggende en krigskirkegård, med ca. 13.000 begravede soldater – primært tyske. Det er denne kirkegårds tilstedeværelse, der har været udgangspunktet for etableringen af et Albert Schweizer fredscenter, der måske er et besøg værd. Se https://www.jbs-niederbronn.de/praesentation.html

 

Rejserne gennemføres i.h.t. vore almindelige betingelser, der vedlægges faktura.