Mosel & Bruxelles

 

 

Med Karsten Lauritzen og Anton Yding til

Mosel & Bruxelles

14.-18. maj 2022

 

For nogle politikere (og ildsjæle) drejer livet sig kun om politik. Men Karsten Lauritzen (og sikkert mange med ham) har også andre interesser. Fx har Karsten kastet sin kærlighed på vine fra Mosel og har gennem årene lært området og dets vinproduktion godt at kende.

Mosel er et af de nordligst beliggende vinområder i det vestlige Tyskland, hvor de stejle skrænter, jordbundens sammensætning og den nærliggende Moselflod udgør de unikke betingelser for at frembringe de ypperligste vine. Derudover er Mosel med sin vidunderlige natur et yndet rejsemål – enten i sig selv eller som en station på vejen.

Vi skal sammen med Karsten Lauritzen besøge nogle af de bedre vingårde ved Mosel og høre om vindyrkning og selve produktionen samt naturligvis smage på frugten af anstrengelserne. Indimellem bliver der nok også tid til at snakke politik, men…..

Fra Mosel fortsætter vi nemlig Bruxelles, hvor Anton Yding fører os sikkert frem til bl.a. EuropaParlamentet og NATO, hvor vi bliver klogere på den aktuelle politiske situation set med EU's og Natos briller.

Er du til politik, god vin og godt selskab – så tag med på denne forårsrejse til Mosel og Bruxelles.

 

Program

Lørdag d. 14. maj
Kl. 06.00 - Afrejse fra Olesens Busser, Hobrovej 172, Støvring (mulighed for parkering). Undervejs mod grænsen mulighed for påstigning i.h.t. nærmere aftale.
kl. 08.30 - Afrejse fra Bramdrupdamhallerne (ved Kolding - mulighed for parkering). Herfra via Hamborg, Bremen og Köln mod Mosel med flere pauser undervejs.
Ca. 21.30 - Ankomst Mosel – området omkring Bernkastel-Kues, hvor vi indkvarteres 2 nætter.

Søndag d. 15. maj
Dagen er tilegnet besøg hos nogle af bedre vinsteder man kan besøge langs Mosel. Dagens andet besøg inkluderer frokost. Undervejs vil Karsten øse ud af sin erfaring med Mosel og de steder, vi skal besøge. Sidst på eftermiddagen evt. mulighed for en sejltur på Mosel – en dejlig oplevelse specielt om foråret.

 

Mandag d. 16. maj
Efter morgenmaden forlader vi Mosel og sætter kursen mod Bruxelles igennem den fransktalende del af Belgien – Wallonien. Vi holder frokostpause undervejs inden vi over middag besøger NATOs nye politiske hovedkvarter. Her får vi en orientering om den aktuelle forsvars- og sikkerhedsmæssige situation set med danske NATO-briller.
Inden vi bliver indkvarteret på hotel i Bruxelles, kører vi en kort ”panorama”tur forbi byens største seværdigheder, herunder kongeslottet og Atomium.
Efter indkvartering gåtur i området omkring Grand Place, hvor der findes et utal af fristende restauranter og værtshuse.

 

Tirsdag d. 17. maj
Kl. 09.00 - Busafgang fra hotellet til Europa-Parlamentet. Møde med en eller flere af Venstres MEP’ere samt forevisning af Plenarsalen (parlamentssalen).
Frokostpause i kvarteret omkring Europa-Parlamentet
Kl. 13.00 - Besøg i Danmarks repræsentation ved EU – Danmarks største ”ambassade”. Orientering om REP’ens funktion som bindeled mellem politikerne og centraladministrationen i København og EU-institutionerne i Bruxelles.
Ca. 14.30 - Afrejse fra Bruxelles kørsel gennem Holland til vort overnatningshotel i det vestlige Tyskland, hvor aftensmaden venter.

Onsdag d. 18. maj
Efter morgenmad fortsætter vi til den gamle Hansestad, Bremen, hvor vi holder frokostpause i byens centrum.
Herefter går turen videre nordpå via Hamborg og hjem mod Danmark med pause i Harrislee.
Ca. 19.30 Ankomst Bramdrupdam.
Herfra videre nordpå med ankomst Støvring ca. 22.00.

Ret til ændringer forbeholdes.

 

Priser pr. person:
Grundpris i dobbeltværelse.: - 5.295,- kr.
Medlemspris, medlem af Venstre: - 4.795,- kr.
Tillæg for enkeltværelse: - 900,- kr.
Storebæltsrabat: - 250,- kr.*
*)for deltagere bosat øst for Storebælt

 

Grundprisen inkluderer:
✓ Bustransport i 5 dage
✓ 4 overnatninger inkl. morgenmad
✓ Vinbesøg inkl. frokost ved Mosel
✓ Fagligt program som anført
✓ 2 x aftensmad
✓ Dansk rejseleder
✓ Alle afgifter inkl. dansk moms

Grundprisen inkluderer ikke: Evt. entreudgifter, drikkevarer og lign.

 

Praktiske oplysninger

Tilmelding/betaling:
Til Fogt Studie- & Grupperejser – nemmest på www.fogtrejser.dk/tilmeldingsblanket
Find den ønskede rejse og udfyld blanketten.
Som medlem af Venstre får du rabat på rejsen - husk at skrive dit medlemsnummer nederst på blanketten under ”Bemærkninger”.

Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os telefonisk på tlf. 6914 1300 eller på mail til rejsmed@fogtrejser.dk.

Efter modtagelse af din tilmelding fremsender vi faktura på depositum, 1.000 kr. samt evt. sygdomsafbestillingsforsikring. Restbeløbet faktureres til betaling 61 dage før afrejsen.

 

Bemærk: Deltagelse forudsætter at deltageren er vaccineret mod COVID-19 og at alle lokale regler vedr. COVID-19 følges undervejs.

Rejseforsikring: Det gule sundhedskort dækker kun i Danmark. Rejseforsikring, der dækker sygdom og hjemtransport skal derfor tegnes inden afrejsen. Kontakt dit forsikringsselskab eller spørg Fogt Rejser. Det blå EU-sygesikringskort skal medbringes.

Hotelkvalitet: Gode 3-stjernede hoteller. Alle værelser med bad/douche, radio/tv og telefon. Derudover restaurant, bar og mødefaciliteter.

 

Buskvalitet: Vi kører i røgfri 4-stjernet langtursbus med luftaffjedring, hvilestole med klapborde og fodstøtter, toilet, køkken og køleskab, wi-fi, radio/CD-afspiller m. mikrofon og video.

Indkvartering: Ønsker man som enerejsende at dele værelse med en anden, er dette muligt såfremt en anden enerejsende af samme køn har samme ønske. Ellers opkræves tillæg for enkeltværelse – også såfremt den ene af personerne melder fra pga. sygdom eller lign.

Rejsen gennemføres i.h.t. vore almindelige betingelser der vedlægges faktura.

Husk pas!

 

Fogt Studie- & Grupperejser, Vingevej 2, DK - 4760 Vordingborg
Tlf./Phone
+45 69 14 13 00
E-mail:
rejsmed@fogtrejser.dk - Web: www.fogtrejser.dk
CVR-nr.: 16212385 - Reg. Nr. 400 i Rejsegarantifonden