Bruxelles & Mosel

 

 

Med Anton Yding til Bruxelles & Mosel

5.-9. september 2022

Udskriv printervenlig PDF-fil

Med september banker den politiske højsæson på igen – også i Bruxelles. Efter flere år ramt af COVID-19 og hvad deraf følger og så et forår, hvor demokrati og folkestyre blev angrebet fra øst, så står vi i hele Europa i en ny situation, hvor de allerstørste hegnspæle er blevet flyttet. Men hvor bliver de sat hen?

Har krigen i Ukraine bevirket, at vi i Europa på sigt kan finde ud af at enes? Eller ender vi med at gå hver sin vej? Måske kan vi få svar på nogle af disse vigtige spørgsmål, når vi besøger EuropaParlamentet, hvor vi skal træffe nogle af Venstres medlemmer. Derudover besøger vi andre EUinstitutioner, Den danske Repræsentation og forhåbentlig NATO, som i dette forår virkelig har vist sin eksistensberettigelse.

Men hovederne fulde af alvorlig politik skal vi derefter bruge et par dage på at slappe af. Fra Bruxelles fortsætter vi nemlig til Mosel, hvor Anton Yding tager os med på besøg på nogle af de bedre vingårde hvor vi får syn for sagen, både i marken men naturligvis også ved at smage på frugten af anstrengelserne.

Mosel er et af de nordligst beliggende vinområder i det vestlige Tyskland, hvor de stejle skrænter, jordbundens sammensætning og den nærliggende Moselflod udgør de unikke betingelser for at frembringe de ypperligste vine. Derudover er Mosel med sin vidunderlige natur et yndet rejsemål – enten i sig selv eller som på denne rejse en station på vejen. Er du til politik, god vin og godt selskab – så tag med på denne rejse til Bruxelles og Mosel.

 

Program

Mandag d. 5. september

Kl. 06.00 – Afrejse fra Olesens Busser, Hobrovej 172, Støvring (mulighed for parkering).
Undervejs mod grænsen mulighed for påstigning i.h.t. nærmere aftale.

kl. 08.30  Afrejse fra Bramdrupdamhallerne (ved Kolding - mulighed for parkering). Herfra via Hamborg, Bremen og Holland mod Bruxelles med flere pauser undervejs.

Ca. 21.30 – Ankomst Bruxelles – indkvartering, 2 overnatninger.

 

Tirsdag d. 6. september

Kl. 09.00 – Busafgang fra hotellet til Europa-Parlamentet. Møde med en eller flere af Venstres MEP’ere samt forevisning af Plenarsalen (parlamentssalen).
Frokostpause i kvarteret omkring Europa-Parlamentet

Kl. 13.00 – Besøg i Danmarks repræsentation ved EU – Danmarks største ”ambassade”.
Orientering om REP’ens funktion som bindeled mellem politikerne og centraladministrationen i København og EU-institutionerne i Bruxelles.

Kl. 15.00 – Besøg ved Europa-Kommissionen, der er den udfarende kraft i det europæiske samarbejde. En helt særlig og langt den største af EU-institutionerne.

Ca. 17.00 – Retur til vores hotel med kort ”panorama-tur” gennem Bruxelles på vejen.
Aften – Fri til egne oplevelser i byens gamle centrum.

 

 

Onsdag d. 7. september

Kl. 09.00 – Forlader vi vort hotel og kører til NATOs nye politiske hovedkvarter. Her får vi en orientering om den nye forsvars- og sikkerhedsmæssige situation set med danske NATO-briller.

Ca. 12.00 – Forlader vi NATO med kurs mod Mosel. Frokostpause undervejs.

Kl. 16.30 – Ankomst til Trier, hvor vi i byens østlige udkant straks begiver os ud i et vinbesøg – både uden- og indendørs for at slutte af i vinstuen. Måske får vi en bid brød til!

Ca. 20.30 – Indkvarteres vi på vores hotel ved Mosel i Bernkastel-Kues. 

 

 

 

Torsdag d. 8. september
Dagen er tilegnet besøg hos nogle af bedre vinsteder – særlig udvalgt af liberale vinkendere og livsnydere! Dagens andet besøg inkluderer frokost. Sidst på eftermiddagen evt. mulighed for en sejltur på Mosel – en helt speciel oplevelse.

 

Fredag d. 9. september
Efter morgenmaden påbegynder vi hjemrejsen fra Mosel – via Køln/Bonn og Dortmund og videre nordpå via Hamborg med flere pauser undervejs.
Ca. 20.30 – Ankomst Bramdrupdam. Herfra videre nordpå med ankomst Støvring ca. 23.00.

Ret til ændringer forbeholdes 

 

Priser pr. person:
Grundpris i dobbeltværelse – 5.495,- kr.
Medlemspris, medlem af Venstre – 4.995,- kr.
Tillæg for enkeltværelse – 1.100,- kr.
Storebæltsrabat – 250,- kr.*
*)for deltagere bosat øst for Storebælt

 

Grundprisen inkluderer:

Bustransport i 5 dage
4 overnatninger inkl. morgenmad
Vinbesøg inkl. frokost ved Mosel
Fagligt program som anført
2 x aftensmad
Dansk rejseleder
Alle afgifter inkl. dansk moms

Grundprisen inkluderer ikke: Evt. entreudgifter, drikkevarer og lign.

 

Praktiske oplysninger

Tilmelding/betaling:
Til Fogt Studie- & Grupperejser – nemmest på www.fogtrejser.dk/tilmeldingsblanket Find den ønskede rejse og udfyld blanketten. Som medlem af Venstre får du rabat på rejsen - husk at skrive dit medlemsnummer nederst på blanketten under ”Bemærkninger”.

Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os telefonisk på tlf. 6914 1300 eller på mail til rejsmed@fogtrejser.dk.

Efter modtagelse af din tilmelding fremsender vi faktura på depositum, 1.000 kr. samt evt. sygdomsafbestillingsforsikring. Restbeløbet faktureres til betaling 61 dage før afrejsen.

Bemærk: Deltagelse forudsætter at deltageren er vaccineret mod COVID-19 og at alle lokale regler vedr. COVID-19 følges undervejs

 

Rejseforsikring: Det gule sundhedskort dækker kun i Danmark. Rejseforsikring, der dækker sygdom og hjemtransport skal derfor tegnes inden afrejsen. Kontakt dit forsikringsselskab eller spørg Fogt Rejser. Det blå EU-sygesikringskort skal medbringes.

Hotelkvalitet: Gode 3-stjernede hoteller. Alle værelser med bad/douche, radio/tv og telefon. Derudover restaurant, bar og mødefaciliteter.

Buskvalitet: Vi kører i røgfri 4-stjernet langtursbus med luftaffjedring, hvilestole med klapborde og fodstøtter, toilet, køkken og køleskab, wi-fi, radio/CD-afspiller m. mikrofon og video.

Indkvartering: Ønsker man som enerejsende at dele værelse med en anden, er dette muligt såfremt en anden enerejsende af samme køn har samme ønske. Ellers opkræves tillæg for enkeltværelse – også såfremt den ene af personerne melder fra pga. sygdom eller lign.Rejsen gennemføres i.h.t. vore almindelige betingelser der vedlægges faktura.