Julemarked i Krakow

- med fly                                           3 dage/2 nætter fra 2.945,- kr.

Udskriv printervenlig PDF-version

  

De fleste kender til de traditionelle julemarkeder i Tyskland. De findes også mange andre steder i Europa, fx i Krakow, Polens gamle kongeby, der med sin berømte, gamle markedsplads danner ramme om et af Europas flotteste julemarkeder. 

Krakow er en historisk, gammel kulturby, der repræsenterer nogle af de vigtigste kapitler i Polens historie: 

Byen var frem til 1609 Polens hovedstad med borgkomplekset omkring kongeslottet Wavel, der ligger ud til Wistafloden. Slottet var i mellemkrigstiden residens for Polens præsident, står på UNESCO Verdensarvsliste og er landets største turistdestination. 

Under vort ophold i Krakow bliver der lejlighed til at opleve den gamle by med kongeslottet, nyde julemarkedet og gøre gode indkøb. Endelig bliver der også mulighed for at besøge den berømte Wieliczka Salt Mine, der ligger syd for Krakow. Minen var i drift frem til 2007, er i dag et ”nationalt monument” og virkelig et besøg værd.

Under det østrig-ungarnske kejserrige udviklede Krakow sig både kulturelt og økonomisk og mange bygninger i den gamle bydel stammer fra denne periode. I sidste halvdel af 1800-tallet flokkedes den polske kultur-elite til Krakow og det var herfra polakkernes kamp for selvstændighed udgik under 1. verdenskrig. Sidst men ikke mindst: Pave Johannes Paul II var biskop i Krakow inden han blev udnævnt til pave og blev symbol på landets genvundne frihed efter Murens fald.

For grupper, der ønsker at forlænge opholdet i Krakow kan vi også tilbyde udflugter til Zakopane i Tatrabjergene, den kommunistiske mønsterby Nova Huta og til den tidligere kz-lejr i Auschwitz, den største af nazisternes udryddelseslejre.

Vil I se mere af Krakow og Polen – og måske på en anden årstid -  kan vi anbefale vores rejse til ”Polens hjerte” – se programmet på www.fogtrejser.dk  under grupperejser med fly.

Pris pr. person ved 30 deltagere:

  • Ab København                          fra 2.945,- kr
  • Ab Aalborg                               fra 3.945,- kr.
  • Tillæg for enkeltværelse                  400,- kr.

Grundpriser inkluderer:

  • Flytransport t/r inkl. håndbagage
  • lokal bustransport i 3 dage
  • 2 nætter i dobbeltværelse
  • halvpension
  • Lokal guide til byrundtur
  • Alle udflugter i h.t. nærmere aftale - inkl. entreer
  • Alle afgifter inkl. dansk moms

Hotellet: Hotel Conrad er et nyere 4-stjernet hotel beliggende ca. ca. min. kørsel fra centrum. Alle værelser er med bad/douche, radio/tv, telefon, wifi og minibar. Se evt. www.conradhotel.pl.