Amsterdam, Keukenhof, York og Brideshead

Udskriv printervenlig PDF-version

Hollands hovedstad Amsterdam, blomsterparken Keukenhof, et minikryds med en af Nordsøens nyeste og største krydstogtsfærger, den gamle vikingeby York i Yorkshire, England og et gensyn med Brideshead. Kernen af det mest hollandske og alt det man kan forestille sig, når man tænker på England.

I Amsterdam bor vi i centrum, tæt på de store seværdigheder. Byen er kendt for sine mange kanaler, broer og smalle huse og en byrundtur foregår bedst til vands – derfor tager vi med på en kanalrundfart, hvor der undervejs fortælles om byen og dens seværdigheder. Herefter er resten af eftermiddagen fri til at opleve Amsterdam på egen hånd inden vi sidst på dagen samles til middag på vort hotel.

Næste dag kører vi til en af Hollands største og mest kendte turistattraktioner, blomsterparken Keukenhof, der ligger sydvest for Amsterdam. På det 32 ha store område findes tulipaner i alle afskygninger og lidt til. En imponerende park som tiltrækker besøgende fra hele verden. Her bliver der god tid til at gå på opdagelse inden vi midt på eftermiddagen fortsætter til Rotterdam, kendt af de fleste men aldrig besøgt. Derfor bestiger vi TV-tårnet, således at man får det hele med sådan lidt fra oven.

Fra Rotterdam er der ca. en ½ times kørsel til Europoort, hvorfra vi om aftenen sætter kursen mod Hull i England ombord på den store krydstogtsfærge ”Pride of Hull”. Under overfarten indkvarteres vi i indvendige 2-sengs kahytter (over bildæk) – de er ikke store, men selvfølgelig med douche/toilet.

Efter ankomsten til Hull i England sætter vi straks kursen mod byen York – grundlagt af romerne, siden hen indtaget af vikingerne og i dag den mest engelske af engelske byer. På vor rundtur i York kan vi mærke historiens vingesus – og der bliver naturligvis tid på egen hånd til at udforske byen, gå på indkøb eller på en rigtig engelsk pub. Midt på eftermiddagen forlader vi York og kører ca 25 km til Castle Howard, et af Englands største slotte i privat eje, hjemsted for optagelserne af tv-serien ”Gensyn med Brideshead” og med en park, der allerede i 1700-tallet blev beskrevet som ”ikke én men ti haver”.

   

Som De kan se af programmet er denne rejse fyldt med spændende oplevelser. Derfor: Riv et par dage ud af kalenderen og tag med os til Holland og England.
Velkommen ombord!

Pris:
Pris pr. person i dob.vær.:     4.195 kr.
Tillæg for enkeltværelse:      1.120 kr.
Tillæg for udvendig kahyt:      800 kr.
 

Grundprisen inkluderer:

  • Bustransport i 5 dage
  • 4 overnatninger i dobb.vær./ kahyt inkl. halvpension
  • Kanalrundfart i Amsterdam og entre til Keukenhof
  • Lokal guide i York og entre til Castle Howard
  • Dansk rejseleder
  • Alle obligatoriske afgifter